HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod |

K úpravě sídliště ve Velkém Meziříčí si řeknou své i jeho obyvatelé

28. 3. 2024 | Do revitalizace sídliště Bezděkov se chce pustit velkomeziříčská radnice. Oblast s vícepatrovými bytovými domy poblíž centra města pochází z devadesátých let dvacátého století. Od té doby však nastala generační obměna obyvatel a dnes již sídliště neodpovídá současným požadavkům lidí, kteří tam žijí.

Říkají mu brodské moře. Rybník Cihlář blízko koupaliště se dočká vylepšení

28. 3. 2024 | Několik rybníků, které mohou lidé využít pro koupání, je v okolí Havlíčkova Brodu. Vymyká se mezi nimi rybník Cihlář. Nachází se na okraji města, kousek pod velkým sídlištěm. V létě je velmi vyhledávaným. Jenže nikterak vybaveným a pro veřejnost upraveným. To by se mělo změnit.

Západní stranou náměstí v Jihlavě projedou auta, v neděli zde zaparkujete zdarma

27. 3. 2024 | Masarykovo náměstí v Jihlavě bude od pátku nově průjezdné. Jednosměrná jízda z dolní na horní část bude možná podél západní strany kolem restaurace Tři knížata dále k muzeu. Auta následně budou moci pokračovat kolem pošty a Křížovou ulicí pryč z náměstí.

Nahoře nástupiště VRT, dole regionální vlaky. Jihlavský terminál má mít tři úrovně

27. 3. 2024 | Příprava vysokorychlostní tratě přes Vysočinu se posunula o další krok kupředu. Vedení Správy železnic a ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v úterý představili vítěznou studii budoucí podoby jihlavského terminálu pro velmi rychlé vlaky. Nacházet se bude u dálnice D1 a železniční zastávky Bosch.

Vsetín postoupil potřetí za sebou do finále první hokejové ligy

26. 3. 2024 | Vsetínští hokejisté porazili v pátém utkání semifinále první ligy doma Jihlavu 4:1, stejným poměrem ovládli sérii a postoupili potřetí za sebou do finále. Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín čelí vyřazení, protože po porážce 1:4 v Litoměřicích prohrává v sérii 2:3 na zápasy.

Do žďárské pašijové hry Co se stalo s Ježíšem? se nově zapojí také herci z Brna

26. 3. 2024 | Ani sněhové přeháňky, které se Žďárem nad Sázavou přehnaly v neděli večer, neodradily organizátory od generální zkoušky a finální přípravy pašijové hry „Co se stalo s Ježíšem?“. Necelé dvě stovky amatérských herců sehrají velikonoční příběh dnes večer ve 20 hodin.

S opravou Vysocké ulice se bude opět čekat. Odložilo ji odvolání stavební firmy

26. 3. 2024 | Kličkování mezi propadlými kanály, dírami a výtluky ve Vysocké ulici ve Žďáře nad Sázavou jen tak neskončí. Oprava silnice II/353, o níž se hovoří již několik let a byla opakovaně z různých důvodů odložena, měla začít každým dnem. V pondělí ale žďárská radnice zveřejnila informaci, že na rekonstrukci letos opět nedojde.

Parádní kulisa! Dukla chce vrátit sérii se Vsetínem do Pelhřimova

26. 3. 2024 | Hrají parádně, srdnatým výkonem favorita značně trápí. Přesto jihlavští hokejisté v semifinále Chance ligy prohrávají se Vsetínem 1:3 na zápasy. A před úterním duelem na Valašsku dobře vědí, že nyní už není kam uhnout!

Studie dopadů a 14 miliard do dopravy, slibuje vláda před dostavbou Dukovan

25. 3. 2024 | Dostavba Jaderné elektrárny Dukovany a dopady projektu na region. Takové bylo téma dnešního odpoledního jednání zástupců Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje s premiérem Petrem Fialou (ODS), předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS), příslušnými ministry a také se starosty obcí. Sešli se v třebíčském hotelu ATOM.

Havlíčkobrodské muzeum se sloučí s galerií, návštěvníkům to přinese výhody

25. 3. 2024 | V Havlíčkově Brodě se rýsuje jedna podstatná změna na poli kultury. Od příštího roku by se mělo sloučit Muzeum Vysočiny s Oblastní galerií. Na spojení obou organizací se shodlo vedení Kraje Vysočina, který je zřizuje. Spojení by mělo přinést jednak úspory, ale také výhody pro návštěvníky.

Přestavba třebíčského stadionu začne zkraje dubna, hokejisté míří do azylu

25. 3. 2024 | Dohromady 463 stran má smlouva na rekonstrukci třebíčského zimního stadionu. Dokument již podepsalo vedení města se zástupci zhotovitele, firem PKS stavby a GEOSAN. S opravami sportoviště, které mají vyjít na zhruba 517 milionů korun bez DPH, se začne už 2. dubna.

Hokejisté Vsetína jsou výhru od třetího finále první ligy za sebou

24. 3. 2024 | Hokejisté Vsetína vyhráli ve čtvrtém utkání semifinále play off první ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 3:1 a jediná výhra je za stavu 3:1 na zápasy dělí od třetí účasti ve finále za sebou. Obhájce vítězství v druhé nejvyšší soutěži Zlín zdolal doma Litoměřice 3:2 v prodloužení a vyrovnal na 2:2. Série hrané na čtyři vítězné zápasy budou pokračovat v úterý ve Vsetíně a Litoměřicích.

Vyhodit miliony kartonových stojanů? Strašné. Startup regály obchodům půjčuje

24. 3. 2024 | Snad každý už si v obchodech všiml menších a zpravidla kartonových stojanů. Pestrobarevné regálky slouží k prodeji zboží jedné značky při speciálních promo akcích. Málokdo ovšem tuší, co se s těmito stojany děje po skončení akce. Vyhodí se. A to humpolecký startup POSpooling nechce dopustit.

Sporný most u Řehořova padl, místní u dálnice protestovali a opékali buřty

24. 3. 2024 | Noční bourání zchátralého nadjezdu na 126. kilometru dálnice D1 u Řehořova na Jihlavsku doprovázel protest místních obyvatel. Z okolních vesnic se jich přímo za plotem u dopravní tepny sešlo kolem sedmi desítek včetně několika starostů. Kvůli bourání mostu policie po deváté hodině večer kompletně uzavřela dálnici mezi exity 119 Velký Beranov a 134 Měřín.

Litoměřice vrátily Zlínu debakl, vedení v sérii se po výhře v Jihlavě ujal i Vsetín

23. 3. 2024 | Hokejisté Vsetína vyhráli ve třetím utkání semifinále play off první ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 4:3 a ujali se v sérii na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín podlehl doma Litoměřicím 1:5 a prohrává 1:2 na utkání. Čtvrté duely se hrají na stejných místech v neděli.

Gólman Beran chválí vsetínský rámus: Vůně slivovičky z tribun? Asi jsem si zvykl

23. 3. 2024 | Bude vyprodáno? Gólman jihlavských hokejistů Adam Beran doufá, že při domácích odvetách semifinále play off první ligy proti Vsetínu nezůstane na stadionu v Pelhřimově žádné volné místo.

Je jaro, Kobylinec na Třebíčsku pokryly květy vzácných modrých konikleců

23. 3. 2024 | Přílivu návštěvníků nyní čelí přírodní památka Kobylinec u Trnavy na Třebíčsku. Rozkvetly zde vzácné koniklece velkokvěté, jichž je loučka na kamenitém pahorku Kobylinec tradičním domovem.

Boule přestane děsit cyklisty, Jihlava ji letos nechá opravit i s křižovatkou

23. 3. 2024 | Před dvěma týdny MF DNES mapovala nejhorší výmoly a úseky silnic na Vysočině. Subjektivně zvolený přehled těch největších nástrah pro řidiče jsme přinesli v souhrnném článku. Mezi jinými redakci zaujal vyboulený asfalt na jihlavské křižovatce ulic Tolstého a Havlíčkova v místě poblíže barber shopu, kde k Tolstého ulici přiléhá zaslepené ústí ulice Komenského.

Prodával kolejiště i s domem, obří model nakonec daroval. Přenášel ho jeřáb

22. 3. 2024 | Nezvyklou podívanou zažili nedávno lidé ve žďárské Smetanově ulici. Autojeřáb tam stěhoval rozřezanou modelovou železnici, jedno z největších domácích kolejišť v Česku. Jeho majitel Radislav Wimmer svůj poklad z půdy původně inzeroval ve stylu „prodám kolejiště za pět milionů, dům přidám jako bonus“. Nakonec dům prodal a železnici daroval.

Moldavský autobus byl napěchovaný alkoholem, celníky upoutal chladicí přívěs

22. 3. 2024 | Přes 600 litrů nelegálně převáženého alkoholu zajistili celníci z Vysočiny při kontrole moldavského autobusu na dálnici D1. Vozidlo s připojeným chladicím přívěsem zastavili ve čtvrtek u Jihlavy. Řidič tvrdil, že náklad veze prodat do Londýna. V autobusu nejeli žádní cestující.



Zpravodajství HavlíčkůvBrodDnes.cz

Úspěch protidrogové operace na Jihlavsku: Distributoři pervitinu skončili ve vazbě

Jihlavští kriminalisté dopadli dva muže, kteří distribuovali dalším lidem pervitin. Muži jsou příbuzní, minulý týden tak policisté při zákroku ukončili rozjíždějící se drogový rodinný podnik. Prodat už zadržení muži nestihli kolem padesáti gramů ...

Celníci z Vysočiny zastavili na dálnici D1 autobus, který vezl místo cestujících 600 litrů alkoholu

Autobus s moldavskou registrační značkou a chladicím přívěsem, ale také bez cestujících a s upraveným vnitřním prostorem pro spaní si vytipovala hlídk ...

Celníci z Vysočiny se zaměřili na dluhy za přetížené kamiony

Během minulého týdne se hlídky celníků v terénu zaměřily na neuhrazené pokuty dlužníků za dopravní přestupky, které předaly k vymáhání celní správě mě ...

Správa železnic: Zrychlování havlíčkobrodské trati pokračuje

Modernizace další části trati z Brna do Havlíčkova Brodu může začít. Správa železnic vybrala jako zhotovitele stavby mezi Přibyslaví a Pohledem společ ...

Celníci z Vysočiny loni vyinkasovali na pokutách téměř 7,2 milionu korun

Celní úřad pro Kraj Vysočina sídlí na strategickém místě u sjezdu z dálničního exitu 112. Ve svěřeném úseku 85 kilometrů dálniční tepny D1 loni mobiln ...



Čtvrtek 28.3.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes