HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » iVysočina - Havlíčkobrodsko

Z regionu

iVysočina - Havlíčkobrodsko Zdroj: iVysočina - Havlíčkobrodsko |

Tajemství černých popelnic

12. 4. 2024 | V Přibyslavi byl proveden rozbor obsahu některých černých popelnic, aby se posoudilo zda obyvatelé města správně a dostatečně třídí. Podle zákona o odpadech má každé město stanovený limit množství komunálního odpadu, který může být vyprodukovaný na občana za rok. V roce 2023 byl tento limit nastaven na 180 kg na obyvatele.

Přibyslavští sokolové se chystají na velkou scénu

27. 3. 2024 | Tělovýchovná jednota Sokol v Přibyslavi, s dlouholetou tradicí již od roku 1892, se intenzivně připravuje na letošní všesokolský slet, symbolickou událost, která je vrcholem sokolského kalendáře.

Přibyslav v digitálním kabátě

26. 3. 2024 | Město Přibyslav se chystá na velkou digitální proměnu. V rámci modernizace svých služeb pro občany a návštěvníky připravuje spuštění zcela nových webových stránek

Dobrovolnictví v Havlíčkově Brodě

22. 3. 2024 | Dobrovolnictví v České republice je zakotvené v hlubokých tradicích, které sahají daleko do minulosti země. V centru této činnosti stojí mnohé organizace, přičemž jednou z nejvýznamnějších je Charita Česká republika. Tato organizace je nejvýznamnější hráč v oblasti dobrovolnictví a nabízí širokou škálu možností, jak se zapojit a pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují.

Farnost jako světlo kultury v srdci města

22. 3. 2024 | Farnost v Přibyslavi je nejen duchovní centrum pro místní obyvatelstvo, ale v průběhu let se stala i významným centrem kultury a společenského života. Díky své široké nabídce kulturních a společenských akcí se farnost stala místem setkávání, vzájemné podpory a inspirace pro obyvatele Přibyslavi i okolních obcí.

Přibyslavský loužecký v australském nebi

20. 3. 2024 | Pavel Loužecký, člen Aeroklubu Přibyslav, zaznamenal na mistrovství světa v plachtění v Austrálii výjimečný úspěch, obsadil desáté místo v kategorii standart. Jeho úspěch je o to cennější, že se utkal s nejsilnější možnou konkurencí z celého světa.

Přibyslavské náměstí čelí výzvám

19. 3. 2024 | Přibyslav se připravuje na významný krok ve své urbanistické transformaci s cílem oživit a modernizovat Bechyňovo náměstí, historické a společenské srdce města.

Skládka v Ronově se po rekultivaci zazelená

12. 3. 2024 | Skládka v Ronově nad Sázavou je komplexní zařízení sloužící k likvidaci a zpracování odpadů. Slouží k ukládání povolených odpadů kategorie ostatní. Jsou to odpady dále již nevyužitelné materiálově, surovinově, i biologicky rozložitelný odpad. V blízké době projde skládka rekultivací.

Skládka v Ronově se po rekultivaci zazelená

8. 3. 2024 | Skládka v Ronově nad Sázavou je komplexní zařízení sloužící k likvidaci a zpracování odpadů. Slouží k ukládání povolených odpadů kategorie ostatní. Jsou to odpady dále již nevyužitelné materiálově, surovinově, i biologicky rozložitelný odpad. V blízké době projde skládka rekultivací.

Vzdělávání v bistru Čistá duše

6. 3. 2024 | V havlíčkobrodském bistru Čistá duše probíhal další školící kurz, který zvýšil odbornost týmu. Vzdělávání ve své profesi je důležité pro udržení konkurenceschopnosti a inovativního přístupu.

Psí terapeutka rozzářila den v domově Jeřabina

14. 2. 2024 | V domově Jeřabina, zařízení poskytující pobytové a ambulantní sociální služby osobám s mentálním, kombinovaným nebo s jiným zdravotním postižením přinesla radost další milá návštěva. Klienti domova Jeřabina reagovali na tuto návštěvu s velkým nadšením.  

ACO industries, srdce technologického pokroku

14. 2. 2024 | Ve městě Přibyslav, se rozprostírá strojírna ACO Industries, která v roce 2023 oslavila třicetileté výročí svého založení. Od skromných začátků v roce 1993, kdy firma oživila prostory bývalého Agrozetu, se ACO vypracovalo na největšího zaměstnavatele v Přibyslavi a významného hráče na globálním trhu s odvodňovací technikou.

Masopustní veselí rozdovádělo Havlíčkův Brod

13. 2. 2024 | Havlíčkobrodské náměstí ožilo v neděli 4. února masopustním jarmarkem. Průvod plný originálních masek a kostýmů vyrazil ze Skaut klubu v Horní ulici ve 14 hodin.

600 let od odchodu legendy

9. 2. 2024 | V letošním roce si připomínáme významné jubileum - 600 let od skonání legendárního českého vojevůdce Jana Žižky z Trocnova. Město Přibyslav, úzce spjaté s jeho historickým odkazem, se chystá uctít tuto významnou postavu českých dějin řadou akcí.

Úspěch tříkrálové sbírky 2024

30. 1. 2024 | Další ročník Tříkrálové sbírky v Havlíčkově Brodě opět ukázal, jaký má tento projekt smysl. Koledníci, kteří navštívili mnoho domácností, nejen že roznesli novoroční požehnání, ale také přinesli radost a pohodu do srdcí lidí. Sbírka je důkazem štědrosti a solidarity obyvatel Havlíčkova Brodu.

Přibyslavský kulturní dům prochází proměnou

29. 12. 2023 | Přibyslavský kulturní dům prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Podle původních plánů měl být otevřen koncem léta. Přestože rekonstrukce kulturního domu znamená dočasnou nepřítomnost velkých akcí, modernizace a zkvalitnění této ikonické budovy přinese mnoho zlepšení.

Vánoční koncert v Chotěboři

19. 12. 2023 | V kostele sv. Jakuba v Chotěboři se odehrála krásná vánoční akce, která spojila hudbu a lidi se zdravotním postižením. Klienti Denního stacionáře Bludiště a dětský pěvecký sbor Kvítek při ZŠ Buttulova společně vytvořili nezapomenutelný adventní koncert.

Umělecký betlém zdobí přibyslavské náměstí

19. 12. 2023 | Zdobení vánočního stromu na první adventní neděli má v Přibyslavi dlouholetou tradici. Poslední roky se zdobí strom u sochy sv. Václava.

Bezpečný a respektující přístup k sexuální výchově

4. 12. 2023 | Mezi základní lidské pudy patří i ten sexuální. Přestože jsou sex i sexualita v lidské společnosti doposud považovány za relativně kontroverzní téma, je možné setkat se s nimi téměř všude. Téma sexuality osob s mentálním postižením bylo po dlouhou dobu zapovězené.

První ročník Přibyslaváčku nadchl

21. 11. 2023 | Florbal je skvělým příkladem toho, jak sport může být přístupný a univerzální. Jeho jednoduchost a možnost hrát kdekoliv činí tento sport ideálním pro všechny věkové skupiny.

Zdroj: iVysočina - Havlíčkobrodsko - i-vysocina.cz
22:15:18 | 25.04.2024



Zpravodajství HavlíčkůvBrodDnes.cz

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Primárním cílem je využití potenciálu Kraje Vysočina a přilákání filmových štábů do regionu, s čímž ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...

Obyvatelům Havlíčkova Brodu se od roku 2025 změní systém platby za popelnice

Město Havlíčkův Brod se chystá na významnou proměnu v oblasti odpadového hospodářství. Od 1. ledna 2025 dojde k zásadní změně v systému placení poplat ...

Vrcholí tendr na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na dálnici D1

V těchto dnech vrcholí veřejná soutěž na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na cca 95. km dálnice D1. Lhůta pro podání nabídek vypršela a hodno ...



Čtvrtek 25.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes