HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Zapojte se do hlasování v anketách Zlatá jeřabina a Skutek roku

16.03.2018
VYSOČINA - Do 31. března mohou zájemci hlasovat ve dvou anketách, které upozorňují na příkladnou obnovu památek na Vysočině, kulturní aktivity a dobrovolné skutky jednotlivců, které v roce 2017 přispěly k rozvoji regionu. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni 4. června na zámku v Kamenici nad Lipou.
Ilustrační snímek | Foto: kr-vysocina.cz
Hlasovat do obou anket je možné prostřednictvím elektronického formuláře na www.kr-vysocina.cz/pocinroku nebo v anketě Zlatá jeřabina i prostřednictvím originálního hlasovacího lístku z březnových novin Kraj Vysočina.

Anketa Zlatá jeřabina, jejíž 14. ročník právě pobíhá, si klade za cíl upozornit na řadu kulturních akcí napříč žánry, které se konají na území Kraje Vysočina a taktéž na obnovu kulturních památek, které se nacházejí v Kraji Vysočina.

V loňském roce se na prvních místech v kategorii Kulturní aktivita umístily:
Den dětské vietnamské kultury (441 hlasů) - akce, která měla za cíl přiblížit vietnamskou kulturu většinové společnosti a představit vietnamské zvyky a tradice.

20. Mezinárodní festival dokumentárních filmů JI.HLAVA (328 hlasů) - je největším festivalem autorského dokumentu ve střední a východní Evropě.

Divadelní představení "Jak utopit doktora Mráčka" (296 hlasů) - benefiční představení ochotníků z Novoměstska pro podporu hospicové péče Domácího hospicu Vysočina.

V kategorii Péče o kulturní dědictví se na prvních místech umístily:
Postupná obnova a záchrana hradu v Ledči nad Sázavou (310 hlasů) - za záchranu renesančních a barokních omítek západního průčelí hradu včetně obnovy slunečních hodin.

Obnova historické budovy sýpky za účelem prezentace Muzea Tesla v Třešti (279 hlasů) - sýpka byla postupně opravována Historickým radioklubem československým, z.s., který si vytýčil za cíl vybudovat zde muzeum výrobků koncernu TESLA.

Vytvoření modelu historického centra města studenty SPŠS v Havlíčkově Brodě (250 hlasů) - maketa zachycuje stav města po druhé světové válce ještě před zásadní asanací centra v 70. letech minulého století. Po dobu 10 let na ní pracovalo přibližně 50 žáků školy.

Po celý březen je možné hlasovat i pro Skutek roku 2017. Cena Skutek roku je výrazem poděkování a ocenění aktivit všech, kteří v roce 2017 vykonali pro kraj něco mimořádného nad rámec svých povinností, a to často bez ohledu na svůj osobní prospěch.

Mediálními partnery anket jsou Český rozhlas Region a internetový portál PROPAMÁTKY.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Správa železnic: Zrychlování havlíčkobrodské trati pokračuje

Modernizace další části trati z Brna do Havlíčkova Brodu může začít. Správa železnic vybrala jako zhotovitele stavby mezi Přibyslaví a Pohledem společnost Chládek & Tintěra, která podala nabídku ve výši 2 770 989 541 korun. Rekonstrukce osm ...

Na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem nahradí vlaky dočasně autobusová doprava

Na trati Nové Město na Moravě - Tišnov dochází k poškození jízdních ploch motorových vozů. České dráhy jsou v kontaktu se Správou železnic a společně ...

ČEZ a Přibyslav chtějí společně rozvíjet větrné a solární elektrárny

Obce a města na Vysočině mají zájem o rozvoj obnovitelných zdrojů energie. Město Přibyslav má přitom našlápnuto stát se jedním z inkubátorů transforma ...

V KD Jeřišno proběhne 1. ročník celorepublikové taneční soutěže pro děti z dětských domovů

V kulturním domě v obci Jeřišno se uskuteční první ročník taneční soutěže pro děti z dětských domovů. Novoveská pirueta se bude konat první jarní den ...

Na tržnici v Havlíčkově Brodě objevili veterináři u prodejce sýrů a masných výrobků závažná porušení hygieny

Veterinární inspektorky z Kraje Vysočina při kontrole v tržnici v Havlíčkově Brodě odhalily prodej masných a mléčných výrobků ve zcela nevyhovujících ...





Pátek 29.3.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes