HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Havlíčkobrodský deník - zprávy

Z regionu

Havlíčkobrodský deník - zprávy Zdroj: Havlíčkobrodský deník - zprávy |

Samosběr jahod v České Bělé letos podraží, mráz značnou část rostlin zničil

25. 4. 2024 | /VIDEO/ Co nepřikryli, zmrzlo. Noční a ranní mrazy uškodily zemědělcům i zahrádkářům, včetně velkopěstitelů jahod. Při samosběru to pocítí například pravidelní návštěvníci jahodové plantáže u České Bělé na Havlíčkobrodsku, pomrzla tam polovina rostlin.

Fotbal pomáhá chystá v Brodě dětský sportovní den. Podpoří pacienty psychiatrie

25. 4. 2024 | Opět prvního května a opět v areálu psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě. Děti i rodiče si sváteční středu mohou užít na dětském sportovním dni, výtěžek z akce poputuje na pomoc dětským psychiatrickým pacientům.

Odznak Vysočina. Úvodní díl nové řady seriálu viděla Ledeč jako první

25. 4. 2024 | /VIDEO/ Celý rok. Tak dlouho potkávali obyvatelé Ledče nad Sázavou ve městě a okolí filmový štáb televize Nova, který tam natáčel v pořadí už třetí řadu oblíbeného detektivního seriálu Odznak Vysočina. Místní se teď dočkali odměny a mohli vidět úvodní díl jako první.

Opilý muž vnikl do domu v Úsobí, svlékl se a usnul v napuštěné vaně

24. 4. 2024 | Nezvaný host se dostal do nezamčeného domu v Úsobí na Havlíčkobrodsku. V koupelně se svlékl, napustil si vanu, lehl si do ní a usnul. Překvapenému majiteli domu se ho nedařilo vzbudit, tak zavolal policii.

Další uzavírky u Brodu: u Pohledu začala ve středu, blíží se omezení na obchvatu

24. 4. 2024 | /VIDEO/ Na řidiče čeká v Havlíčkově Brodě a jeho okolí celá řada nových uzavírek a omezení na silnicích. Od středy řidiči neprojedou silnicí I/19 z Pohledu na Přibyslav a Žďár nad Sázavou. Pohled se následně dočká dalšího omezení kvůli stavbě křižovatky. Brzy začne i budování nových semaforů na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu.

Česnekový kabanos z Krucemburku zařadily Potraviny na pranýři mezi nebezpečné

24. 4. 2024 | Průjem, zvracení či celkovou slabost podobající se chřipce může způsobit bakterie Listeria monocytogenes, kterou našli kontroloři Státní veterinární správy v kabanosu z Krucemburku. Masný výrobek označili za nebezpečnou potravinu.

Mezinárodní den vodicích psů. V Brodě se předvede chlupatý pomocník Zorro

24. 4. 2024 | V rámci Mezinárodního dne vodicích psů se koná v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě přednáška právě o těchto speciálně cvičených psech, jejich práci a lidech, kteří se výcviku věnují.

Brod nabízí Vtípečky se zelím. Klub Oko přivítá i Jaksi Taksi a zakázanÝovoce

24. 4. 2024 | Připravit se na smích a dobrou hudbu mohou všichni, kteří dorazí do Havlíčkova Brodu. Klub Oko ožije stand up show Vtípečky se zelím a koncerty kapel Jaksi Taksi a zakázanÝovoce. Vstupenky na obě akce jsou ještě k mání.

Auta z kamenolomu v Pohledu musí zpomalit. Hlídá je kamera a brzdí značka

24. 4. 2024 | /VIDEO/ Rychlostí dvacet kilometrů v hodině a pod dohledem kamer. Tak už musí jezdit řidiči aut z kamenolomu v Pohledu. Záznamy kamer ukázaly, že rychlost často překračovali i řidiči osobních aut.

Oprava mostu v Brodě nalákala zloděje. Ukradl více než sto metrů svodidel

23. 4. 2024 | Ocelová svodidla a výztuhy, které byly umístěné na opravovaném mostu u Pohledských Dvořáků si vyhlédl zatím neznámý zloděj. Napáchal škodu za téměř sto tisíc korun.

Smrt ročního chlapečka z Vysočiny. Zabila ho infekce meningokokem

23. 4. 2024 | Devatenáctiměsíční chlapeček z Vysočiny zemřel poté, co se nakazil meningokokovou infekcí. K úmrtí malého dítěte došlo na konci března. Informaci přinesly Novinky.cz.

Top události okresu minulého týdne: otevření kavárny, nehoda a měření rychlosti

23. 4. 2024 | /PŘEHLED/ Unikla vám některá z událostí minulého týdne na Havlíčkobrodsku? Připravili jsme pro vás přehled toho, co čtenáři Havlíčkobrodského deníku v uplynulém týdnu nejčastěji četli. Tak se podívejte.

Přibyslav bojuje o parkování v centru města. Obyvatelé sepsali petici

23. 4. 2024 | /VIDEO/ Nebudeme mít kde parkovat, stěžují si někteří obyvatelé Přibyslavi. Sepsali petici se stovkami podpisů a aktuálně ji zaslali zastupitelům. Nespokojení lidé se obávají, že plánovaná rekonstrukce náměstí podle jejich názoru omezí parkování v centru nejen pro osobní auta. Ale zhorší se i zásobování podniků. 

Na Vysočině má sněžit: meteorolog varuje před pády stromů

23. 4. 2024 | V první polovině dubna teploty na Vysočině lámaly rekordy, když dosahovaly bezmála třiceti stupňů. V posledních dnech naopak ranní teploty spadly pod nulu. Nyní se má přidat i sněžení.

VIDEO: Po Brodě chodil bosý a omotaný kusem látky. Otužilec překvapil místní

23. 4. 2024 | Po Havlíčkově Brodě se v pondělí odpoledne pohyboval muž, který značně upoutal pozornost lidí jeho skromným oděvem, a to nejen s ohledem na chladné počasí, které právě panovalo.

Vinný košt v Havlíčkově Brodě. Náměstí zaplní o víkendu vinaři z Čech i Moravy

23. 4. 2024 | /PROGRAM/ Třetí ročník akce Vinný košt je připravený v Havlíčkově Brodě již na tuto sobotu 27. dubna. Havlíčkovo náměstí zaplní opět po roce stánky téměř dvacítky vinařů z Čech i Moravy.

PŘEHLEDNĚ: Deratizace v Havlíčkově Brodě začala, potrvá až do konce května

22. 4. 2024 | Technické služby Havlíčkova Brodu zahájily v pondělí 22. dubna plošnou deratizaci ve městě a některých okrajových částech. Hubení hlodavců potrvá v různých lokalitách až do 31. května.

Oprava mostu u Brodu komplikuje ranní špičku. Zpoždění nabírají i autobusy

22. 4. 2024 | /VIDEO/ Víc jak čtvrt hodiny. Tak dlouho si počkají řidiči v koloně u Havlíčkova Brodu. U Pohledských Dvořáků začala rekonstrukce mostu. Vozovka je průjezdná jedním pruhem. Práce na mostě skončí v polovině října. Někteří řidiči nechtějí čekat a místo objíždí jinudy.

Chotěbořské rodiny ušetří. Město rozdělí půl milionu korun na dětské kroužky

22. 4. 2024 | S originálním projektem, který ušetří rodinám výdaje, přišlo město Chotěboř. Přihlásit se může každý s trvalým bydlištěm se městě. Příjem rodiny nerozhoduje. Radnice do projektu vložila půl milionu korun. Registrace už začala, projekt končí na podzim.

Další mrazivé ráno na Vysočině: nejchladněji bylo v Černovicích a Přibyslavi

21. 4. 2024 | Probuzení do dalšího mrazivého rána mají za sebou lidé na Vysočině. Teploty se v neděli na některých místech klesly pod tři stupně mrazu. Výstraha meteorologů před mrazem ve vegetačním období bude platit na Vysočině i příští týden.



Zpravodajství HavlíčkůvBrodDnes.cz

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Primárním cílem je využití potenciálu Kraje Vysočina a přilákání filmových štábů do regionu, s čímž ...

Kraj Vysočina začal s výstavbou Společného depozitáře v Pelhřimově

Velká část cenných archeologických nálezů a historických artefaktů z Vysočiny bude v budoucnu uložena na jednom místě, ve Společném depozitáři v Pelhř ...

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kyber ...

Obyvatelům Havlíčkova Brodu se od roku 2025 změní systém platby za popelnice

Město Havlíčkův Brod se chystá na významnou proměnu v oblasti odpadového hospodářství. Od 1. ledna 2025 dojde k zásadní změně v systému placení poplat ...

Vrcholí tendr na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na dálnici D1

V těchto dnech vrcholí veřejná soutěž na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na cca 95. km dálnice D1. Lhůta pro podání nabídek vypršela a hodno ...



Čtvrtek 25.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes