HavlíčkůvBrodDnes.cz
HavlíčkůvBrodDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Kraj Vysočina a Havlíčkův Brod |

Hasiči nacvičovali ve studni záchranu lidí z hloubky, rovnou ji vyčistili

18. 4. 2024 | Žďárští profesionální hasiči trénovali ve čtvrtek odpoledne záchranu lidí z hloubky. Aby prostředí bylo reálné, zvolili si k tomu studnu na náměstí přímo ve Žďáru nad Sázavou. Při té příležitosti ji navíc rovnou zbavili nepořádku.

Spása z divize? Asi jednorázový tah, hlásí Zbrojovka k „oživení“ veterána

18. 4. 2024 | Už posun trenéra z divizního béčka bylo v podání vedení Zbrojovky Brno překvapením, když klub v pondělí oznamoval, komu svěřil do rukou záchranu týmu ve druhé lize. Druhé a ještě větší si nachystal sám povýšený kouč Lukáš Kříž, když si s sebou z divize vytáhl i hrajícího asistenta Petera Štepanovského. Šestatřicetiletého veterána navíc v existenčním středečním duelu proti Jihlavě rovnou postavil do základní sestavy. ...

Jihlava rozšíří parkovací zóny. Dojíždějící jsou nám ukradení, řekl radní

18. 4. 2024 | Jihlava od května rozšíří kontroverzní nový systém parkování do dalších dvou oblastí v okolí ulic U Hřbitova a Ke Skalce. Systém je typický vodorovnými modrými čarami, které vymezují jediné možné plochy pro parkování. A ty jsou až na výjimky zpoplatněny. Politici pořádají o parkování sérii veřejných diskusí, zájem o ně je enormní.

Ženu v útulku pokousal pes, po srdeční zástavě a amputaci nohy bojuje o život

18. 4. 2024 | Mnohačetná a velmi vážná poranění utrpěla žena, kterou v úterý napadl pes ve žďárském útulku v Jihlavské ulici. Žena ztratila mnoho krve a musela jí být amputována noha, je v kritickém stavu. Jak přesně k události došlo, teď vyšetřuje policie.

Infocentrum, restaurace i hostel. Chátrající areál bývalé továrny se probouzí

18. 4. 2024 | Po dvou letech od představení ambiciózního projektu Továrna Vír ožívá bronwfield, který roky chátral. Dubnem počínaje funguje v areálu bývalé fabriky Rotter naproti ledové stěně ve Víru na Žďársku informační centrum, prodejna s regionálními produkty a půjčovna sportovních potřeb. To hlavní má ale teprve přijít.

Osvěžující zelený okruh Brodem bude delší, město ho nechá protáhnout k řece

17. 4. 2024 | Takzvaný zelený okruh Havlíčkovým Brodem bude mít pokračování. Radnice ho nechá protáhnout od Ledečské ulice směrem k řece Sázavě. Souhlas s přípravou a projektováním dali zastupitelé města. Zelený okruh je pás zeleně, který opisuje pomyslnou kružnici okolo centra města.

Podchod pod dálnicí u Jihlavy sloužil jako toaleta. ŘSD ho raději zavřelo

17. 4. 2024 | Jediný podchod pod dálnicí D1 na Vysočině už je nepřístupný. Vstupy do něj jsou teď v Jihlavě-Pávově opatřeny uzamčenými mřížemi. Když byl ještě otevřený, spojoval u Jihlavy dvě odpočívky na 111. kilometru, na nichž jsou pumpy ÖMV. Nikdy nebyl výkladní skříní a je možné, že v budoucnu zanikne úplně.

Jihlavský kapitán Vedral: Uděláme vše, aby nové koště dobře nemetlo

17. 4. 2024 | Dvě remízy a čtyři porážky nemá na jaře na svém kontě ve fotbalové Fortuna:Národní lize jenom Jihlava, ale také Brno. A právě oba čekatelé na vítězství se ve středu v 18.00 postaví na brněnském trávníku proti sobě.

Pro cestující v Pelhřimově v budoucnu přijede i mikrobus „na zavolání“

17. 4. 2024 | Na periferii autobus MHD zajíždí jen sporadicky. Když se lidé potřebují dostat do centra a zjistí, že zrovna žádný spoj nejede, usednou za volat nebo volají taxík. Další volbu chce nabídnout Pelhřimov. Vedení města podepsalo memorandum se společností Citya mobility. Ta nabídne takzvanou operativní veřejnou dopravu.

Jako Vlastníci. V každém větším domě je někdo problémový, říká správce

16. 4. 2024 | Opravy, nefunkční zámek, ale i třeba únik plynu řeší jednatel společnosti Český správce Libor Varhaník. Před 16 lety sám v novém bytě řešil problémy a tehdejší správce jim příliš nerozuměl. A tak se sám stal správcem. Později ho napadlo se tím živit. Dnes jeho firma spravuje přes dvacet domů, zejména v Jihlavě.

Studenti chtějí oživit žďárský park, v němž se konají pašije. Přibýt má hrad

16. 4. 2024 | Rozlehlé trávníky protkané pěšinami, keře a stromy, pár laviček a odpadkových košů. Tak vypadá velký park u řeky Sázavy na kraji sídliště Libušín ve Žďáře nad Sázavou. Přírodní areál je i přes svoji pouze základní vybavenost častým místem vycházek. Studenti místního gymnázia nyní usilují o to, aby tento areál více ožil.

Cyklisté a pěší uniknou ruchu, Pelhřimov otevřel svou nejdelší cyklostezku

16. 4. 2024 | Milovníci cyklodopravy i pěší chůze, kteří se chtějí vyhnout frekventovaným silnicím, se v Pelhřimově dočkali otevření nové cyklotrasy. Tato historicky nejdelší stezka pro chodce a cyklisty, jež ve městě prozatím vznikla, vede jižním směrem a je dlouhá přes tři kilometry. Spojuje Pelhřimov s Pavlovem.

Po dalším výprasku mění Zbrojovka trenéra, na lavičku půjde i Psotka

15. 4. 2024 | Čtvrtá porážka v řadě, celkově sedm zápasů bez výhry a pád do bojů o udržení ve druhé fotbalové lize. Bídné výsledky neustál ve Zbrojovce Brno trenér Tomáš Polách. Den po nedělním výprasku 1:4 ve Varnsdorfu ho vedení klubu odvolalo, před středečním existenčním duelem proti Jihlavě převzali ex-ligový tým trenéři z vlastní zálohy Lukáš Kříž a Marek Zúbek. Na lavičce je doplní i manažer Zdeněk Psotka. ...

Čelní srážka s kamionem pick-up sešrotovala, jeho řidič se vážně zranil

15. 4. 2024 | Hlavní silniční tah mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v pondělí odpoledne uzavřela vážná dopravní nehoda. U Zvonějova se srazilo osobní auto s kamionem. Řidič pick-upu byl s vážným zraněním převezen do nemocnice v Brně. Na objížďkách se tvořily dlouhé kolony.

U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

15. 4. 2024 | Netradiční Samoobslužný krámek je novinkou v Hybrálci u Jihlavy. Od léta do podzimu v dřevěném obchůdku, který se nachází na čísle popisném 166, zájemci pořídí zeleninu, ovoce, květiny, bylinné výrobky, domácí vajíčka, zavařeniny, mošt nebo fermentovanou zeleninu. Vše je od místních farmářů.

S péčí o podmáčené louky v chráněné oblasti Havranka pomáhají ovce i poníci

15. 4. 2024 | Mezi chráněná území, kde se o rostlinstvo úspěšně starají kromě lidí také zvířecí pomocníci, se zařadila i přírodní rezervace Havranka. Pastva stáda ovcí na podmáčených loukách mezi Vepříkovem a Kámenem na Havlíčkobrodsku tam začala již minulý rok. A jelikož se osvědčila, letos zvířat v přírodně ještě přibylo.

Už i Pelhřimov má svou magnetickou rezonanci. Vyšetří mozek, páteř či klouby

15. 4. 2024 | Poslední z pěti nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina má svou magnetickou rezonanci. Právě tento diagnostický přístroj zatím v pelhřimovské nemocnici chyběl. Lidé museli na vyšetření cestovat do jiných zařízení, například v Jihlavě, Praze nebo v Jindřichově Hradci. Běžný provoz zahájil v pátek.

Na D1 u Větrného Jeníkova havarovalo slovenské auto, policisté hledají svědky

14. 4. 2024 | Vážná nehoda zkomplikovala v neděli ráno provoz na D1 u Větrného Jeníkova. Havárie, kvůli které musela být dopravní tepna na 104. kilometru ve směru na Brno na dvě hodiny uzavřena, si vyžádala dvě zranění. Policisté hledají jak svědky samotné události, tak i lidi, již si předtím všimli případného podezřelého chování posádky

Chilli má víc vitaminů než třeba pomeranč, říká pěstitel pálivých papriček

14. 4. 2024 | Pěstování chilli papriček a jejich zpracování zabere Tomáši Peterovi z Jakubova u Moravských Budějovic dvanáct měsíců v roce. Koníček se mu postupem času stal prací na plný úvazek. Pálivé papriky prorůstají životem celé rodiny. S péčí o sazenice pomáhají starší děti, které pálivé výrobky s oblibou i konzumují.

Inspirací pro novou knihu byl spisovateli úlovek z rybářských závodů

13. 4. 2024 | Co rok, to nová kniha. Této strategie se nyní snaží držet spisovatel Jan Opatřil, úspěšný autor převážně dětských titulů, které malým čtenářům zábavnou formou přibližují podivuhodný svět ryb.



Zpravodajství HavlíčkůvBrodDnes.cz

Kybernetickou bezpečnost kraje a jeho příspěvkových organizací má na starost nové oddělení

Kraj Vysočina - Od března 2024 přibylo mezi oddělení Krajského úřadu Kraje Vysočina jedno nové. Má na starost rozsáhlou a specializovanou agendu kybernetické bezpečnosti. Jeho vedoucím je kmenový zaměstnanec úřadu a odborník na informační bezpečnost ...

Obyvatelům Havlíčkova Brodu se od roku 2025 změní systém platby za popelnice

Město Havlíčkův Brod se chystá na významnou proměnu v oblasti odpadového hospodářství. Od 1. ledna 2025 dojde k zásadní změně v systému placení poplat ...

Vrcholí tendr na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na dálnici D1

V těchto dnech vrcholí veřejná soutěž na zhotovitele rozšíření odpočívky Mikulášov na cca 95. km dálnice D1. Lhůta pro podání nabídek vypršela a hodno ...

ŘSD: Vybrali jsme zhotovitele opravy mostu na silnici I/34 u osady Pohledští Dvořáci

V uplynulých dnech bylo ukončeno výběrové řízení na zhotovitele opravy mostu na silnici I/34 u osady Pohledští Dvořáci, ve východních partiích Havlíčk ...

Jihlavská nemocnice využívá nové anesteziologické přístroje

Jihlavská nemocnice provedla významnou modernizaci svých operačních sálů. Celkem šest operačních sálů bylo vybaveno novými anesteziologickými přístroj ...



Pátek 19.4.2024
Kraj Vysočina
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes